Изпълнение на СМР жил.сграда ул.Джебелска, гр.Кърджали

Изпълнение на строителни и монтажни работи (строителство) за обновяване за енергийна ефективност на многофамилна жилищна сграда в гр. Кърджали, жк. “Байкал”, ул. “Джебелска” № 8, Блок “Берое”, Входове “А” и “Б”;

 

Сграда е трета категория (височина над 15 метра) , съгласно чл.6, ал.3, точка 2 от “Наредба № 1 от 2003 г. за номенклатурата на видовете строежи”.

Сградата е монолитна и скелетна, проектирана със стоманобетонова безгредова конструкция през 1976г. Състои се от 5 надземни нива и сутерен.

Строително монтажните работи включват:

Демонтаж на съществуваща дървена дограма; Доставка и монтаж на PVC дограма с двоен стъклопакет; Вътрешно обръщане на дограма (вкл. гипсова шпакловка, ъгъл с мрежа и др.); Доставка и монтаж на външен алуминиев подпрозоречен перваз ширина до 30 см; Доставка и монтаж на вътрешен PVC подпрозоречен перваз; Доставка и монтаж метални решетки прозорци сутерен, вкл. блажно боядисани; Сваляне на постна боя и грундиране по стени и тавани – стълбище и стълбищни пл-ки; Сваляне на стара блажна боя и грундиране по цокли – стълбище и стълбищни пл-ки; Шпакловка стени и тавани с гипсово лепило – стълбище и стълбищни п-ки; Боядисване шпакловани стени и тавани с цветен латекс, двукратно, вкл. грунд – стълбище и стълбищни п-ки; Демонтаж балконски парапети и зидария от газобетонови блокчета; Зидария от газобетонови блокчета, за надзиждане парапети;  СМР – Топлинно изолиране на външни стени; СМР – Топлинно изолиране на под; СМР – Топлинно изолиране на покрив;  Ремонт на електроинсталация в общите части и въвеждане на енергоспестяващо осветление.